אוסטאופתיה
האוסטאופתיה נוסדה בשנת 1874 ע"י ד"ר אנדרו טיילור סטיל,
שהיה רופא שגר במדינת מיזורי, ארה"ב, אחרי כ 30 שנות ניסיון כרופא, ראה את הסבל שבני האדם עוברים לאחר ניתוחים, נטילת תרופות ובכלל דרך הטיפול הקונבנציונלית והגיע למסקנה, שעל הטיפולים הרפואיים להיות הוליסטים, כלומר טיפול באדם כולו ולא רק באיזורים הכואבים.
הוא בחן את התיאוריה הזו ומצא כי הגוף יכול להתמודד לבד עם המחלה או הכאב, רק אם יקבל עזרה חיצונית ומכווינה, לפעמים זה כל מה שהגוף צריך.
הרפואה האוסטאופתית התפרסמה בעיקר בזמן מגפת השפעת הספרדית והוכיחה את עצמה מאוד בזמן המגפה, הצילה אלפי חיים ע"י טכניקה שנקראת "מצילת החיים".
כמו כן, בזמנים המודרניים, הטכניקות האוסטאופתיות דורגו במקום הראשון כטיפול העוזר ביותר לכאבי גב תחתון בצפון אמריקה, במחקר שערך דר' Lee Choi, MD, רופא המתמחה באוסטאופתיה מקנדה, נמצא כי מעל 95% מהמטופלים שסבלו מכאב גב תחתון, היו הכי מרוצים מהטיפול האוסטאופתי- במקום הראשון לעומת סוגי הטיפול האחרים.
טיפול אוסטאופתי הוא טיפול פיזי, ידני וכמו כן מניפולטיבי (כולל הזזה), המתבצע לטיפול בכאבים, אי ספיקה של שרירים ושלד, מחלות וכאבים כרוניים, אוסטאופתיה לתינוקות- לשון קשורה, העדפת צד, ריפלוקס ועוד, לנשים בהריון- כאבי גב תחתון, בצקות, היפוך העובר ועוד, לספורטאים- כאבי שרירים, מפרקים, שיפור תפקוד מערכת העצבים, הנשימה ועוד, לכאבים כרוניים- כאבי גב תחתון, כאבים עם הקרנות לגפיים, כאבי צוואר, ראש ועוד.
הטיפול בדרך כלל כולל שחרור שרירים בצורה אפקטיבית, הזזה ומניפולציה של מפרקים, איברים פנימיים ועצמות הגולגולת.
מטרת הטיפול היא להשפיע על כלל מערכות הגוף, כדי לעזור לגוף לעבוד טוב יותר, בצורה יעילה יותר ובכך להתגבר על כאב או מחלה, גם הקשה ביותר.
הפילוסופיה של ה אוסטאופתיה (בקצרה):
האוסטאופתיה "מנצלת" את הרצון של הגוף לשאוף לכיוון של בריאות והומאוסטאזיס (שיווי משקל של תהליכי הגוף), המטפל באוסטאופתיה מאומן להרגיש את "האנטומיה החיה" של המטופל (מרקם הרקמות, זרימת הנוזלים בגוף ועוד).
הטיפול נעשה באופן לא פולשני ע"י טכניקה הנקראת "רפואה אוסטאופתית", כדי להשיב לגוף תנועתיות שניזוקה עקב טראומה, מחלה כרונית, מצבים אקוטיים וכו'.
הטיפול באוסטאופתיה הוא טיפול שדואג לטפל בכל הגוף כאחד, כדי לטפל בשורש הבעיה ולא רק במקום הכואב (שלפעמים נובע משרשרת תנועתית לקויה, עקב מגבלה- שורש הבעיה).